Ce este apa alcalină? Și de ce ea întinerește corpul!
29.06.2023 93 1 admin1

Ce este apa alcalină? Și de ce ea întinerește corpul!

---
Favorite


Echilibrul acido-bazic al organismului este un raport specific de acizi și alcalii din acesta, contribuind la funcționarea normală a acestuia. Echilibrul acido-bazic depinde de menținerea unei proporții relativ constante între fluidele intercelulare și cele intracelulare din țesuturile corpului. Dacă echilibrul acido-bazic al fluidelor din organism nu este menținut constant, funcționarea normală și supraviețuirea devin imposibile.

Corpul uman este compus în mare parte din apă, de aceea este important să controlăm echilibrul pH-ului. Există două medii în corpul uman: acid și alcalin. Un mediu acid este esențial pentru procesele chimice, cum ar fi digestia. Cu toate acestea, nivelul de pH al corpului în ansamblu este ușor alcalin.

În lumea modernă, acidificarea organismului apare la 7 din 10 persoane, această afecțiune fiind numită acidoză.

Când organismul este acidificat, deșeurile acide se acumulează în organe și mușchi, iar mineralele necesare sunt slab absorbite și rapid excretate. Acest lucru duce la blocarea proceselor biochimice și energetice în celule, ceea ce duce în final la moartea acestora. Deșeurile acide întăresc vasele capilare, ducând la insuficienta alimentare a organelor cu sânge și nutrienți. Aceasta poate duce la hipertensiune arterială, boli renale, diabet, cancer și alte afecțiuni.

Apa alcalină ajută la restabilirea echilibrului corect al pH-ului!

Dieta zilnică a omului este bogată în diverse alimente, care în mare parte formează un mediu acid, motiv pentru care organismul se află într-o stare constantă de oxidare. Pentru a-l ajuta, este nevoie de un aport suplimentar de alimente alcaline. Cea mai rapidă soluție pentru a reduce aciditatea organismului este apa alcalină.

pH-ul neutru este considerat a fi la un nivel de 7,0.

Apa alcalină este apa care are un nivel de pH mai mare de 7,1. Mediul intern al corpului uman, cu excepția stomacului și a pielii, are un mediu alcalin, prin urmare, consumul unei astfel de ape ajută la restabilirea echilibrului acido-bazic al organismului și la combaterea stresului oxidativ.

Potrivit cercetătorilor japonezi, consumul de apă cu un pH peste 6,5-7 crește speranța de viață a populației cu 20-30%.

Consumul de apă alcalină neutralizează în mare măsură mediul acid, stabilizând astfel echilibrul pH-ului necesar pentru funcționarea normală a proceselor vitale.Comentarii (1)
Add comment
Lasă un coment
 1. admin1
  #1 admin1 Administrators 29 June 2023 23:02
  Apa alcalină este apa cu un nivel de pH mai mare de 7,1, ceea ce înseamnă că are un caracter mai alcalin decât neutru. pH-ul este o măsură a acidității sau alcalinității unei substanțe și variază de la 0 (foarte acid) la 14 (foarte alcalin), cu 7 fiind considerat pH neutru.
  Beneficiile apei alcaline asupra întineririi corpului sunt adesea promovate în industria wellness, dar trebuie menționat că unele afirmații pot fi exagerate sau lipsite de dovezi științifice solide. În general, efectele apei alcaline asupra corpului nu sunt atât de puternice încât să ducă la întinerirea reală a organismului în sensul clasic al termenului. Cu toate acestea, apa alcalină poate aduce anumite beneficii pentru sănătate.
  Iată câteva aspecte legate de apa alcalină și de modul în care poate susține sănătatea corpului:
  1. Neutralizarea acidității: Consumul apei alcaline poate ajuta la neutralizarea acidității excesive din organism și la menținerea unui echilibru acido-bazic adecvat. Un mediu intern prea acid poate fi asociat cu diverse afecțiuni, cum ar fi inflamația cronică, aciditatea gastrică crescută și probleme ale sistemului digestiv.
  2. Hidratare eficientă: Unele persoane consideră că apa alcalină are o capacitate mai mare de a hidrata corpul comparativ cu apa obișnuită. Se susține că moleculele de apă alcalină sunt mai mici și mai ușor absorbite de celule, ceea ce ar facilita hidratarea la nivel celular.
  3. Antioxidanți: Unele tipuri de apă alcalină sunt îmbogățite cu antioxidanți, cum ar fi ionii de hidroxid sau moleculele de oxigen, care pot contribui la reducerea stresului oxidativ din corp. Stresul oxidativ este asociat cu procesul de îmbătrânire și cu apariția bolilor.
  4. Digestie îmbunătățită: Consumul apei alcaline poate sprijini sistemul digestiv și poate contribui la echilibrul pH-ului stomacului, facilitând astfel procesul de digestie.
  Este important să menționăm că fiecare organism este unic, iar reacțiile la apa alcalină pot varia de la o persoană la alta. Consultarea unui specialist în domeniul sănătății poate oferi informații mai detaliate și personalizate despre beneficiile apei alcaline în contextul specific al stării tale de sănătate.

George Orwell top 7 citate
George Orwell a fost scriitor, nuvelist, critic, dar și jurnalist BBC și un scriitor emerit, a lăsat în urmă mostre de creație, dar și romane care se bucură de un public
Rânduri despre sănătate
Rânduri despre sănătate
Rânduri despre sănătate
12.01.23 Filosofăm
Noi ne cunoaştem prea puţin ca să ne şi administrăm corect. Sănătatea pare să fie un dat ce ni se cuvine și nu ne preocupă prea mult până când o pierdem. Apoi, privim
Rânduri despre relații
Rânduri despre relații
Rânduri despre relații
12.01.23 Filosofăm
Nicio relație nu funcționează până ce nu-ți construiești relația cu tine! Încă din primele clipe de viață ne dezvoltăm prin relația cu ceilalți și suntem permanent
MOMENTUL ÎN CARE IMBRĂTIȘEZI CU TOT SUFLETUL
Durata medie a unei îmbrățișari între două persoane este de 3 secunde. Dar cercetătorii au descoperit ceva uimitor. Când o îmbrățișare durează 20 de secunde, produce un
Știința, fără religie, poate provoca o catastrofă mondială
Rectorul Universitatii Naționale de Cercetare Nucleară (MIFI) din Moscova, Rusia, consideră că este important ca elevii săi să se familiarizeze cu Învățătura de

лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.0 бесплатно