Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine.
28.07.2021 63 0 msbook5

Iubirea nu e un târg. Iubirea e o certitudine.

---
Favorite
    “Iubirea nu este un târg”, spunea Rebreanu, “te iubesc pentru că mă iubeşti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc.” Sunt multe feluri de a iubi. Iubeşti din inimă, iubeşti din recunoştiinţă, iubeşti din datorie, iubeşti din respect, iubeşti din obligaţie, dar ce iubire este aceea? Nimeni nu îşi alege pe cine iubeşte şi nici cu ce intensitate. De fapt, ideea asta de “Pe X îl iubesc mai mult” e o prostie. E mai degrabă o ipocrizie. Iubirea nu are grade de comparaţie. Nu poţi iubi pe cineva mai mult decât pe altcineva.

    Dar este adevărat că iubirea poate să dispară în timp, să fie înlocuită de respect şi obişnuinţă sau, chiar şi mai trist, de monotonie. Văd aproape zilnic cupluri de bătrânei care se ţin de mâini pe stradă, dar mă îndoiesc că, după 50 de ani de căsnicie, după 50 de ani de convieţuire, după ce au împărţit şi bune, şi rele, şi certuri, şi împăcări, ceea ce îi mai face să se ţină de mână este iubirea. Iubire, da, a fost la început, în primii ani, şi a fost, încetul cu încetul, acoperită de stres, obişnuinţă şi... plictiseală, pentru ca mai apoi să fie înlocuită de un respect reciproc, ceea ce într-o căsnicie, este absolut esenţial. Dincolo de iubire, care se estompează în timp, respectul ar trebui să rămână permanent şi constant.

    Personal, am fost dintotdeauna o fire romantică. Îmi plac vinul, mătasea, parfumul, lumânările, muzica lentă şi scrisorile. Dar trăim în secolul vitezei, într-o lume veşnic grăbită. Cine mai are timp să cânte o serenadă la balcon, să scrie un bileţel de dragoste sau să bea un pahar de vin cu persoana iubită la lumina unor lumânări? Suntem veşnic în mişcare şi, totodată, tot mai statici, cu atâtea gadget-uri în jurul nostru.

    A iubi mai ştim ce înseamnă ? Mai ştim cum e să ni se taie respiraţia, să ni se înmoaie genunchii şi să ne tremure mâinile doar la vederea unei persoane ? Ştim, oare, ce înseamnă să sacrifici tot pentru acea iubire, fie ea şi un vis imposibil, să iubeşti pe cineva atât de mult încât să fii capabil să renunţi chiar la tine pentru fericirea acelei persoane? Mai suntem capabili să iubim cu adevărat?
Comentarii (0)
Add comment
Lasă un coment
TE IUBESC pentru tot ce am cu tine! Pentru cine eşti!
Te iubesc! Te iubesc! Cel mai frumos gând, în orice moment al zilei, în orice situaţie, în orice împrejurare! Te iubesc atunci când eşti aşa linistit, calm şi iubitor.
Bunicul tău m-a cerut în căsătorie cu o bomboana.
Bunicul tău m-a cerut în căsătorie cu o bomboana. Nu aveam nimic, a îngenuncheat și a spus ′′ nu am nimic acum, doar o bomboană, dar dacă vrei putem construi totul
Voi fi a ta pentru totdeauna! Numai a ta
Voi fi a ta pentru totdeauna! Numai a ta
Voi fi a ta pentru totdeauna! Numai a ta
03.02.21 Scrisori de dragoste
Cea Mai Emoționantă Scrisoare De Dragoste Iubirea deschide noi calități în oameni, iar scrisorile de dragoste pot deschide noi orizonturi într-un cuplu. Încearcă!
Am să te iubesc sincer și responsabil. Am să te iubesc așa cum nu te-a iubit nimeni înainte. Am să-ți desenez zâmbete și am să-ți șterg lacrimi. Te voi strânge în brațe și îți voi fi alături. Iar promisiunile mele se vor materializa în fapte, ai să v
Am să te iubesc sincer și responsabil. Am să te iubesc așa cum nu te-a iubit nimeni înainte. Am să-ți desenez zâmbete și am să-ți șterg lacrimi. Te voi strânge în brațe
Scrisoare de dragoste  pentru Strumfi, iubirea mea
Scrisoare de dragoste pentru Strumfi, iubirea mea! Acum cînd dragostea noastră a cunoscut nemurirea... și inimile noastre fericirea... cînd sufletele noastre unul după
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.0 бесплатно