🌑Arthur Schopenhauer- Biografii pe scurt
17.03.2024 267 0 marcus

🌑Arthur Schopenhauer- Biografii pe scurt

Biografii
Favorite


Arthur Schopenhauer (1788–1860) a fost un filozof german cunoscut pentru viziunea sa pesimistă asupra existenței umane. Născut în Danzig (acum Gdańsk, Polonia), opera sa a avut o influență profundă asupra filozofilor ulteriori, inclusiv Friedrich Nietzsche și Albert Einstein.

Aspecte cheie ale filozofiei lui Schopenhauer includ:
Pesimismul 🌑:
Schopenhauer credea că viața era fundamental marcată de suferință și că lumea era fundamental irațională și haotică. El a descris viața ca pe o luptă continuă plină de durere, frustrare și nemulțumire.

Voința ⚙️:
Central în filozofia lui Schopenhauer este conceptul de "voință", pe care o vedea ca fiind forța din spatele dorințelor și acțiunilor umane. El argumenta că voința era o forță inherentă, oarbă și nesățioasă, și că era în cele din urmă responsabilă pentru mult din suferința din lume.

Negarea Sinelui 🕉️: Schopenhauer a fost influențat de filozofiile estice, în special hinduismul și budismul, în ideea sa de negare a sinelui. El credea că prin transcendența ego-ului și a dorințelor individuale, cineva putea atinge o stare de pace interioară și eliberare de suferință.

Teoria Esteticii 🎨: Schopenhauer a făcut, de asemenea, contribuții semnificative la estetică. El argumenta că arta, în special muzica, avea puterea de a transcende temporar suferința existenței prin oferirea unei priviri în lumea atemporală a Formelor platonice.

Influența 🌍:
În timp ce lucrările lui Schopenhauer nu au fost recunoscute pe scară largă în timpul vieții sale, el a câștigat faimă postumă la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Ideile sale au avut un impact semnificativ asupra existențialismului, psihanalizei și literaturii, și este adesea considerat unul dintre figurile cheie din istoria filozofiei occidentale.

Printre scrierile lui Schopenhauer se numără "Lumea ca voință și reprezentare" (1818), "Despre rădăcina cvadruplă a principiului de rațiune suficientă" (1813) și "Parerga și Paralipomena" (1851).Comentarii (0)
Add comment
Lasă un coment

Biografii pe scurt -Ismail Kadare
📚🌟 Biografii pe scurt -Ismail Kadare: Povestea Fascinantă a Maestrului Albanian al Literaturii 🌟🖋️ Ismail Kadare s-a născut pe 28 ianuarie 1936 în Gjirokastër, un oraș
Biografii pe scurt-  Ellen White
Biografii pe scurt-  Ellen White
Biografii pe scurt- Ellen White
27.02.24 Biografii
Biografii despre oameni celebri - Ellen White Ellen White a fost o femeie cu daruri spirituale remarcabile care și-a trăit cea mai mare parte a vieții în secolul al
Biografii pe scurt- Decebal
Biografii pe scurt- Decebal
Biografii pe scurt- Decebal
20.02.24 Biografii
Biografii despre oameni renumiți- Decebal - Regele Dacilor: Luptător pentru Independență și Erou Național Decebal, regele Dacilor, s-a născut în jurul anului 87 d.Hr. în
Biografii pe scurt- Benjamin Franklin
Biografii despre oameni celebrii pe scurt - Benjamin Franklin Benjamin Franklin, născut la 17 ianuarie 1706 în Boston, Massachusetts, a fost unul dintre cei mai
Mihai Eminescu - Biografie pe scurt
Biografii despre oameni celebrii pe scurt - Mihai Eminescu Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 în satul Ipotesti din Moldova, în prezent parte a României.
Controversa dintre Isaac Newton și Robert Hooke despre prioritatea în legea gravitației
Încă din antichitate, Aristotel a reprezentat Universul sub forma unor sfere concentrice transparente, cu Pământul în centru, apoi, spre exterior, sferele Lunii,

лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.0 бесплатно