Biografii pe scurt- Cassandra Clare
25.02.2024 296 1 marcus

Biografii pe scurt- Cassandra Clare

Biografii
Favorite


 heart_eyes Biografii despre oameni celebrii- Cassandra Clare  

Cassandra Clare s-a născut din părinți americani în Teheran, Iran și și-a petrecut o mare parte din copilărie călătorind prin lume împreună cu familia ei, inclusiv o călătorie prin Himalaya când era copil, unde și-a petrecut o lună locuind în rucsacul tatălui ei. A trăit în Franța, Anglia și Elveția înainte de a împlini zece ani.Din moment ce familia ei s-a mutat atât de mult, a găsit familiaritate în cărți și a mers peste tot cu o carte sub braț. Și-a petrecut anii de liceu în Los Angeles, unde obișnuia să scrie povești pentru a-și distra colegii de clasă, inclusiv un roman epic numit „Frumoasa Cassandra” bazat pe o nuvelă cu același nume de Jane Austen (și care i-a inspirat ulterior pseudonimul actual). ).


După facultate, Cassie a locuit în Los Angeles și New York, unde a lucrat la diverse reviste de divertisment și chiar la unele tabloide destul de suspecte, unde a relatat despre călătoriile în lume ale lui Brad și Angelinei și despre defecțiunile garderobei lui Britney Spears. A început să lucreze la romanul său YA, City of Bones, în 2004, inspirată de peisajul urban din Manhattan, orașul ei preferat. În 2006, ea s-a apucat să scrie ficțiune fantasy cu normă întreagă și speră să nu mai scrie niciodată despre Paris Hilton.
Prima vânzare de scris profesională a lui Cassie a fost o nuvelă numită „Ghidul fetei pentru a învinge Lordul Întunecat” într-o antologie Baen de umor fantezie. Cassie urăște să lucreze singură acasă, pentru că este întotdeauna distrasă de reality-show-urile și de capricile pisicilor ei, așa că de obicei își propune să scrie în cafenelele și restaurantele locale. Îi place să lucreze în compania prietenilor ei, care văd că își respectă termenele limită.


Orașul oaselor a fost primul ei roman.

Viața personală: Cassandra Clare locuiește în prezent în vestul statului Massachusetts cu soțul ei, Joshua Lewis. Ea continuă să scrie și să interacționeze cu fanii săi prin intermediul rețelelor sociale și a altor platforme online.

În ansamblu, Cassandra Clare este recunoscută ca una dintre cele mai influente și iubite autoare de literatură fantasy pentru tineri adulți din zilele noastre, iar munca sa continuă să inspire și să captiveze cititorii din întreaga lume.

Comentarii (1)
Add comment
Lasă un coment
 1. marcus
  #1 marcus Administrators 25 February 2024 12:06
  Cassandra Clare a scris primul ei roman publicat într-un dulap. Adică, într-unul dintre acele apartamente „cozile” din New York, în care patul funcționează ca scaun de birou, iar biroul arată suspect ca un pervaz. La acea vreme, ea lucra în tura de noapte ca redactor de copie pentru National Enquirer , petrecând orele de zi în apartamentul ei înghesuit, pregătind capitole, cercetând agenți, redactând întrebări, reelaborandu-și manuscrisul și, în cele din urmă, semnând un contract pentru publicarea documentului. în curând, cel mai bine vândut roman YA din New York Times, City of Bones .
  Acea carte s-ar dovedi a fi primul dintre câteva bestselleruri dintr-o colecție multi-serială de 12 romane (și numarând) - plus câteva antologii de nuvele - cunoscute sub numele de Cronicile vânătorilor de umbre: povești dintr-o lume fantezie urbană plină de îngeri, demoni, vrăjitori. , vampiri și zâne, plus inamicii și aliații acestora. Dintre acestea, poate cea mai cunoscută serie din universul larg este sextetul The Mortal Instruments. Urmărirea lui Clare, trilogia prequel Infernal Devices, aduce înapoi la epoca victoriană, iar lansarea din decembrie 2018 a Queen of Air and Darkness completează The Dark Artifices, o continuare a trilogiei Mortal Instruments. Fanii lui Clare se pot aștepta să exploreze în continuare universul Shadowhunter într-o nouă trilogie, The Eldest Curses, prima dintre care va fi lansată în primăvara anului 2019.
  În ciuda succeselor ei timpurii, abia după lansarea stelară a celei de-a treia cărți, superstarul YA a reușit în sfârșit să renunțe la concertul ei la tabloid și să îmbrățișeze scrierea de romane cu normă întreagă. Astăzi, cărțile tânărului de 45 de ani s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume în peste 35 de limbi și au fost adaptate în filme, televiziune și două seriale manga.
  Clare, al cărei nume real este Judith Lewis, își scrie cărțile ca un ceas: ea a publicat cel puțin o carte Shadowhunter pe an din 2007, cu povestiri suplimentare și lucrări colaborative intercalate între ele. Adesea, spune ea, procesele se suprapun astfel încât ea creează o carte în timp ce editează predecesorul ei.
  Multe dintre lucrările ei în coautor, precum romanele The Bane Chronicles cu Sarah Rees Brennan și Maureen Johnson, aparțin universului Shadowhunter, în timp ce seria de cinci cărți de grad mediu Magisterium cu Holly Black, autoarea cărții The Spiderwick Chronicles, se aventurează într-un lume cu totul nouă.

Biografii pe scurt- Decebal
Biografii pe scurt- Decebal
Biografii pe scurt- Decebal
20.02.24 Biografii
Biografii despre oameni renumiți- Decebal - Regele Dacilor: Luptător pentru Independență și Erou Național Decebal, regele Dacilor, s-a născut în jurul anului 87 d.Hr. în
Biografii pe scurt- Gaius Julius Cezar
Biografii despre oameni celebrii: Gaius Julius Cezar: Geniul Militar și Maestrul Politic al Romei Antice Gaius Julius Cezar s-a născut în anul 100 î.Hr. într-o familie
Biografii pe scurt- Benjamin Franklin
Biografii despre oameni celebrii pe scurt - Benjamin Franklin Benjamin Franklin, născut la 17 ianuarie 1706 în Boston, Massachusetts, a fost unul dintre cei mai
Biografii pe scurt- Miahil Sadoveanu
Biografii despre oameni celebrii pe scurt - Miahil Sadoveanu Mihail Sadoveanu, născut la 5 noiembrie 1880 în satul Pașcani, județul Botoșani, și decedat pe 19 octombrie
Mihai Eminescu - Biografie pe scurt
Biografii despre oameni celebrii pe scurt - Mihai Eminescu Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 în satul Ipotesti din Moldova, în prezent parte a României.
Pentru cel mai bun prieten...
Pentru cel mai bun prieten...
Pentru cel mai bun prieten...
01.01.20 Scrisori pentru prieteni
Bună D., știi eu poate nu am fost un prieten destul de bun, uneori nu am fost destul de curajos, nu foarte bun în lucru și nici la ore nu avem cele mai bune rezultate,

лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.0 бесплатно